4. Vedrana Duraković

Vedrana Duraković, rođena 02.04.1985. godine u Sarajevu. Završila je četverogodišnji studij iz Medjunarodnih odnosa u Americi na "University of Washington" u Seattle-u. Tokom studija je radila u civilnom sektoru i za studentske novine, nakon čega se vraća u BiH i radi na privatnom univerzitetu, a potom i u Ministarstvu inostranih poslova. Zatim odlazi na studjsko putovanje u Sjedinjene države i magistrira na "Georgetown" univerzitetu u Washginton D.C.-u (dvogodisnji master iz Rjesavanja konflikta), te pritom radi kao istrazivač na Američkom insitutu za mir (U.S. Institute of Peace) i bavi se humanitarnim radom. Pri povratku u BiH, zaposlila se na univerzitetu "Sarajevo School of Science and Technology" kao Šef kabineta rektoru, prof. Ejupu Ganiću, i kao viši asistent na odsjeku za Političke nauke i međunarodne odnose. Vedrana predaje predmete "Međunarodne organizacije" i "Multi-etničke drzave." Trenutno su Vedrana Duraković i njena sestra u procesu resgistracije Fondacije u ime oca, Nijaza Durakovica (Fondacija Nijaz Durakovic). Vedrana je pristupila Socijaldemokratskoj Uniji BiH u februaru 2013. godine i trenutno je potpredsjednica SDU-a.

Trenutno, gradski prevoz radi do 11.30 ili ponoći svaki dan. Ovo jako utječe na mlade i na njihovu mobilnost, pogotovo za one koji žive na Alipašinom, u Vogošći, na Ilidži ili u Hadžićima. Prevoz taksijem je poprilično skup. Zato ću ja se zalagati da se produži rad gradskog prevoza (koji bi pokrivao GRAS, te bi mjesečne karte vrijedile i za noćnu vožnju), te da se uvede jedna linija od Vijećnice do Ilidže, i jedna od grada do Vogošće i Hadžića koja bi išla u kasnijim satima npr. do 3h ujutro vikendom, a radnim danima do 1h ujutro. Naravno, ovo bi zahtijevalo i pooštrenu bezbjednost, tj.više patrola ili policajaca koji bi pratili tu liniju. Srećom, naš trenutni Ministar unutrašnjih poslova KS i predsjednik SDU BiH, Nermin Pećanac, je već pojačao sigurnost u gradskom prevozu postavljanjem policajaca na tramvajskim stanicama tokom jutarnjih i večernjih sati.Imate pitanje za mene? Kontaktirajte me putem emaila:Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.