1. Nermin Pećanac

Predsjednik SDU BiH u drugom mandatu, reizabran na III Izvještajno-izbornom Kongresu SDU BiH 27.10.2013. godine. Rođen 06.05.1958. godine u Sarajevu, gdje živi i radi. Po zanimanju je dipl pravnik. Trenutno obnaša mandat Ministra unutrašnjih poslova u Vladi Kantona Sarajevo. Nermin Pećanac ima vrlo široko radno i političko iskustvo. U Skupštini grada Sarajeva od 1994. Do 1997. je služio kao Potpredsjednik Izvršnog odbora Grada, a potom Potpredsjednik Kantona Sarajevo. 2001. godine opet se angažuje u Kantonu Sarajevo kao član Vlade Kantona Sarajevo, i prvi služi mandat kao Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 2002. godina  postaje Premijer Vlade Kantona Sarajevo.

Političke funkcije: UBSD BiH (Reformisti) – predsjednik OO UBSD Stari Grad i član Gradskog odbora, Potpredsjednik UBSD-a BiH, Nakon integracije sa SDP BiH, član Kantonalnog odbora SDP-a BiH, član GO SDP-a BiH, Predsjednik KO SDP-a BiH Sarajevo, član SDU BiH, član Predsjedništva OO SDU BiH Novo Sarajevo, član Predsjedništva KO SDU BiH Sarajevo, član GO SDU BiH.

Izborne funkcije: Delegat Skupštine Opštine Stari Grad, Delegat Gradskog vijeća Skupštine Grada Sarajeva, Poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo, Delegat u Domu Naroda Federacije BiH.

Nermin Pećanac

Zašto je socijaldemokratija važna za BiH? Zato što je to jedina politička opcija koja može da pomiri sve naše različitosti koje su naše najveće bogastvo. To je teza koju je zagovarao rahmetli prof.dr. Nijaz Duraković otac moderne socijaldemokratije u BiH. Na nama istinskim socijaldemokratama je da to naslijeđe čuvamo i politički protažiramo kroz naše djelovanje kao političkih stranaka koje imaju socijaldemokratski predznak. Politička organizacija koja sebe naziva socijaldemokratskom, a ne baštini principe multietničnosti, solidarnosti, jednakosti...Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.