30. Mujo Žilić

Mujo Žilić je rođen 1970. godine. Kao omladinac je bio učesnik svih akcija za ekonomski i infrastrukturni razvoj zemlje, akcija koje su ujedno njegovale i širile ideju smanjivanja klasnih razlika i bratstva i jedinstva naroda bivše države. Početkom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu napušta radnu obavezu u JP PTT Saobraćaja i stavlja se na raspolaganje Armiji Republike BiH. Od polovine rata vrši dužnost komandira voda na prvoj liniji odbrane u reonu: Zlatište - Debelo brdo - Jevrejsko groblje. Krajem agresije vraća se na radno mjesto u današnjem BH Telecom d.d.

Pvo političko djelovanje počinje u SDU BiH - krajem 2010. godine, a od novembra 2011. godine preuzima funkciju Predsjednika OO SDU BiH Centar. Mujo je oženjen, a politikom se počeo baviti zbog generacije svoga sina, kojoj želi omogućiti sigurnu okolinu, ekonomski stabilnu domovinu i mirnu budućnost.

Problem saobraćaja.–Problem saobraćaja u KS počinje sa GRAS-om, a nastavlja se sa nelegalnim prevoznicima, što opet vodi do problema rada na crno. Također su česti slučajevi nasilja u vozlima javnog prevoza, što opet vodi ka problemu sigurnosti. Zalagati ću se da se riješe ova pitanja, a posebno samo funkcionisanje firme GRAS, jer je nedopustivo da stanovnici pojedinih rubnih područja danas nemaju osiguran javni prevoz. Također bi radio na tome da se mora obezbjediti odvijanje saobraćaja i u uslovima štrajka jer je ipak Sarajevo glavni grad države, a KS vlasnik firme GRAS. Firma GRAS je u službi svih građana, a ne partije koja obezbjedi parlamentarnu većinu u KS.

 


Imate pitanje za mene? Kontaktirajte me putem emaila:Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.