6. Mujo Hošić

Mujo Hošić je rođen 1956. Godine. Po zanimanju je dr. Medicine, specijalizacija Pulmolog i aktivno se bavi medicinom.  Izabran je 7 puta u organe zakonodavnih tijela Općine Ilidža, Kantona Sarajevo i Parlamenta Federacije BiH. Trenutno je član predsjedništva SDU BiH i poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Mujo Hošić

Podnesena informacija (krivična prijava) Tužilaštvu BiH protiv NN s ciljem da se utvrdi način i zakonitost formiranja cijena prirodnog gasa od Ruskog dobavljača do krajnjeg potrošača, gdje bi se napokon trebalo vidjeti ko sve učestvuje i ko je sve “ugrađen” u krajnju cijenu gasa. Tražili smo od svih međunarodnih faktora da ohrabre naše pravosudne institucije i pomognu u formiranju BiH USKOK-a koji bi se obračunao sa krupnim ribama i njihovim pomagačima bez obzira na njihovu političku funkciju i pripadnost. Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o štrajku u FBiH, u saradnji sa Savezom samostalnih sindikata BiH, koji je išao u korist prava radnika.Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.