12. Esad Piknjač

Esad Piknjač je rođen 25.08.1956.godine u Sarajevu. Završio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu. Od tada je imao širok spektar radnog i političkog iskustva. Od 1986. do 1992. je bio rukovodioc sektora održavanja transporta UNIS – PRETIS OUR KONES. Na 1. (prvim) Parlamentarnim Izborima u Bosni i Hercegovini, od 1990. je bio izabran za Odbornika Opštine Vogošća, pa je izabran za Odbornika Grada Sarajeva. Od 2000. godine, u kontinuitetu (4 mandata), je bio izabran za Vijećnika u Općinskom vijeću Općine Vogošća.

Od 2000. do 2006. je bio direktor uslužne zadruge ESBARIN. Od 2007. do 2012. rukovodioc finansija i investicija u PRETIS d.o.o. Vogošća. Od 2012. do sada je Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Vogošća. Esad Piknjač je dugogodišnji član SDU BiH te je od osnivanja Općinske organizacije Socijaldemokratske Unije BiH Vogošća predsjednik iste. Trenutno je također član Predsjedništva SDU BiH i Predsjednik Kantonalne organizacije SDU BiH Sarajevo.

Esad Piknjač


Imate pitanje za mene? Kontaktirajte me putem emaila:Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.