22. Dragan Duvnjak

Dragan Duvnjak je rođen u Sarajevu 9.9.1977. Završio je O.Š. Silvije Strahimir Kranjčević te Prvu gimnaziju, a diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Trenutno je zaposlen u BH Telekomu i posjeduje  stručna znanja iz: projektovanja i održavanja telekomunikacijskih mreža; prenosnih i optičkih sistema u telekomuniakcijama; sistema upravljanja kvalitetom.

Dragan je član SDU BiH od decembra 2013. godine, a ulazak u SDU mu je prvi politički angažman. Trenutno je potpredsjednik Kantonalne Organizacije Sarajevo SDU BiH.

  • Osnivanje Holdinga kantonalnih komunalnih preduzeća:
  • Smanjenje troškova poslovanja  (drastično smanjenje broja zaposlenih u takozvanim zajedničkim službama – računovodstvo, finansije, opšti i administrativni poslovi, tekuće održavanje nekretnina, opreme, racionalizacija poslovnih funkcija, jedinstvena nabava i sl.).
  • Efikasnije upravljanje nekretninama
  • Efikasnije upravljanje poslovnim finansijama
  • Prijedlog za sva komunalna preduzeća
  • Izvršiti reviziju sistematizacije zaposlenih, smanjiti broj administracije, a povećati broj stručnih lica koji su uključeni direktno u proizvodni proces (ukoliko je to potrebno).
  • Izvršiti reviziju dosadašnjeg poslovanja i podnijeti eventualne krivične prijave protiv neodgovornih lica.
  • Kod svakog zapošljavanja novih radnika ( samo u skladu sa sitematizacijom ) obavezno izvršiti javni konkurs,vidljivo objavljivanje konkursa za radna mjesta iz oblasti komunalne privrede (na zvaničnoj web stranici nadležnog preduzeća ili ministarstva, te u minimalno dvjema visokotiražnim dnevnim novinama koja se izdaju u Kantonu Sarajevo).

Imate pitanje za mene? Kontaktirajte me putem emaila:Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.