22. Dragan Duvnjak

Dragan Duvnjak je rođen u Sarajevu 9.9.1977. Završio je O.Š. Silvije Strahimir Kranjčević te Prvu gimnaziju, a diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Trenutno je zaposlen u BH Telekomu i posjeduje  stručna znanja iz: projektovanja i održavanja telekomunikacijskih mreža; prenosnih i optičkih sistema u telekomuniakcijama; sistema upravljanja kvalitetom.

Dragan je član SDU BiH od decembra 2013. godine, a ulazak u SDU mu je prvi politički angažman. Trenutno je potpredsjednik Kantonalne Organizacije Sarajevo SDU BiH.

  • Izmjena Zakona / Pravilnika o izboru direktora/ice. Izmijeniti zakon koji traži da direktor/ica mora imati 5 godina iskustva u rukovođenju javnom ustanovom, što onemogućava imenovanje mladih ljudi na rukovodeće pozicije. Umjesto toga osoba koja se prijavljuje na transparentan konkurs mora imati 2 godine iskustva u vođenju javne ustanove, organizacione jedinice javne ustanove, organizacije ili udruženja koje je postiglo izvrsne rezultate u poslovanju.
  • Pružiti mogućnost da se na mjesto direktora/ice mogu prijaviti i menadžeri/ce iz drugih oblasti, dovoljno educirani na polju kulture, koji u svom radu treba da usko surađuju s ekspertima/icama iz oblasti u kojoj djeluju.

Imate pitanje za mene? Kontaktirajte me putem emaila:Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.