22. Dragan Duvnjak

Dragan Duvnjak je rođen u Sarajevu 9.9.1977. Završio je O.Š. Silvije Strahimir Kranjčević te Prvu gimnaziju, a diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Trenutno je zaposlen u BH Telekomu i posjeduje  stručna znanja iz: projektovanja i održavanja telekomunikacijskih mreža; prenosnih i optičkih sistema u telekomuniakcijama; sistema upravljanja kvalitetom.

Dragan je član SDU BiH od decembra 2013. godine, a ulazak u SDU mu je prvi politički angažman. Trenutno je potpredsjednik Kantonalne Organizacije Sarajevo SDU BiH.

  • Javno objavljavljivanje imena Istaknutih samostalnih umjetnika/ca, njihovih biografija i izvještaja o njihovom radu.
  • Javno objavljivanje konkursa za dobijanje statusa Istaknutog/e samostalnog/e umjetnika/ce na zvaničnoj web stranici Ministarstva Kulture i sporta KS i u visokotiražnim dnevnim novinama koja se izdaju i prodaju u Kantonu Sarajevo.
  • Javno objavljivanje uslova i kriterija za dobijanje statusa, broj ljudi koji mogu dobiti status, sastav komisije koja odlučuje o izboru, te odluke komisije i obrazloženja tih odluka.
  • Urediti status samostalnih umjetnika/ca bez zasnovanog stalnog radnog odnosa kojima je umjetničko stvaralaštvo i djelovanje jedino i glavno zanimanje (područja umjetničkog stvaralaštva su: književno, književno-prevodilačko, pozorišno, filmsko, muzičko, muzičko/scensko, baletno, plesno, likovno i primijenjeno likovno tj. slikarsko, kiparsko i arhitektonsko, zatim umjetničko oblikovanje, umjetnička fotografija, multimedijalno stvaralaštvo i sl.);
  • Zakonom urediti penziono i zdravstveno osiguranje umjetnicima/cama bez zasnovanog radnog odnosa.

Imate pitanje za mene? Kontaktirajte me putem emaila:Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.