24. Andrej Petrović

Andrej Petrović je rođen 21.12.1993.godine u Sarajevu. Završio je Srednju medicinsko školu Jezero u Sarajevu, kao pedijatrijski tehničar. Nakon toga je upisao Ekonomski fakuletet Univerziteta u Sarajevu. Od 2012.godine je aktivan član SDU BiH, član Predsjedništva OO SDU BiH Vogošća, kao i trenutni Predsjednik Kantonalne organizacije mladih SDU BiH Sarajevo, član Predsjedništva Kantonalne organiazcije SDU BiH Sarajevo, i član Galvnog odbora SDU BiH.

Od 2008. do 2012. godine je bio aktivno uključen u niz nevladinih organizacija, kao što su: Institut za razvoj mladih – KULT (project coordinator), Savez organizacija s intelektulnim teškoćama FBiH – Savez SUMERO (programme coordinator), Kulturno društvo STUP (project assistant), Sarajevo Film Festival (Dječiji program i teen arena), Sarajevska zima (koordinator za volontere), CCI (project assistant), Mreža lokalnih volonterskih servisa u BiH – Mreža volontiram (Potpredsjednik Upravnog obora), Mreža vijeća učenika u BiH – MREVUK (član Upravnog odbora), CIVITAS itd.

U usvojenom budžetu Kantona Sarajevo, za 2014.godinu, stavka koja se odnosi na „Budžet za mlade“, odnosno tekući grant Kantona Komisiji za mlade Skupštine Kantona Sarajevo iznosi 90.000KM – za realizaciju projekata nevladinih organizacija iz Kantona Sarajevo. Potrebno je, u budžetu KS, obezbjediti veći budžet za mlade KS što bi direktno rezultiralo povećanju aktivnog učešća mladih u nevladinom sektoru, odnosno razvoju neformalnog obrazovanja na području KS, razvoju volonterizma i aktivizma mladih u KS, kao i bolju saradnju između vladinog i nevlading sektora.Imate pitanje za mene? Kontaktirajte me putem emaila:Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.