• Izvršiti izmjene pedagoških standard u školama i fakultetima.
  • Ograničiti upise gdje je došlo do hiperprodukcije kadra.
  • Ukinuti dvije škole pod istim krovom.
  • Uvoditi nove informacione tehnologije u nastavni sistem, kao i upotrebu digitalnih medija, tehnologija itd. u nastavnom procesu.
  • Poboljšati materijalno stanje nastavnog kadra.

Da bi se sve gore navedeno uspijelo, potrebno je raspodijeliti budžet i ukinuti neke bespotrebne troškove. Na primjer, ja ću se zalagati da se ukinu komisije na svim nivoima vlasti, da se ukinu upravni i Nadzorni odbori, a umjesto njih postaviti menadžment nad kojim će se vršiti stalna kontrola od strane raznih vrsta inspekcija zavisno od vrste djelatnosti. Također se troškovi mogu umanjit sa ukidanjem korištenja službenih automobile u privatne svrhe kao i korištenja mobitela koji su na budžetskim  sredstvima.Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.