7. Ratko Orozović

Ratko Orozović je rođen u Sarajevu 25.02.1944. godine. Završio je Filozofski fakultet u Sarajevu sa diplomskim iz estetike "Lukačeva teorija romana i savremeni pravci u estetici". Studirao je i postdiplomske studije. Društvenu aktivnost počinje već u Trećoj gimnaziji i jedan je od osnivača gradskog filmskog kluba "Riječ mladih. Jedan je od osnivača i filmskog časopisa "Sineast", kao i njegov urednik. Bio je član savjeta časopisa „Lice", dopisnik "Mladosti", pozorišni kritičar "Borbe", "Večernjih novina" i "Jutarnjih novina", "Sna", "Dnevnog avaza", a sada je urednik "Bosanske vile". Član je Udruženja novinara BiH, Udruženja filmskih radnika BiH (bio član uprave i sekretar), član Udruženja književnika BiH (od 1975.), a bio je član savjeta Jugoslovenske kinoteke, savjeta Jugoslovenskog festivala kratkometražnog i dokumentarnog filma dva puta i član žirija istog Festivala kao i nosilac plakete povodom 50 godina rada Festivala. Dobitnik preko 50 međunarodnih nagrada. Generalni sekretar Kruga 99, kao i predsjednik Skupštine Srpskog humanitarnog udruženja.

  1. Ustav: reforma ustava.
  2. Obrazovanje: reforma univerziteta i školstva.
  3. Formirati komisiju koja će pregledati i istražiti porijeklo sve imovine političara i ratnih profitera, te oduzeti imovinu koja je nelegalno  stečena, i vratiti je narodu.
  4. Komunalna preduzeća: da potrošaćima obraćunjavaju po mjerilima a ne po kvadratu ili glavi stanovnika
  5. Umjetnicima se obezbijediti dostojanstven život, a ne da žive na rubu egzistencije. 
  6. Stanimo u kraj farmaceutskoj mafiji

Imate pitanje za mene? Kontaktirajte me putem emaila:Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.