6. Nada Pilipović

Nada Pilipović je rođena 03.05.1964. godine u Zagrebu. 1988. godine završava Farmaceutski fakultet u Sarajevu, te je po zanimanju magistar farmacije. Nada ima preko 20 godina radnog iskustva u struci, a trenutno je direktor PZU APOTEKE LEKO, u Sarajevu. Člane je SDU-a od 2012. godine. Trenutno obnaša funkciju predsjednice Glavnog Odbora SDU BiH, te je takodjer predsjednica OO SDU BiH Novo Sarajevo.

Uvodjenjem mjera stimulacije za novootvorene privredne subjekte u vidu olakšica kod zapošljavanja čime bi ojačali firme i doveli do prosperiteta što bi u konačnici dovelo do širenja kapaciteta preduzeća i otvaranjem novih radnih mjesta te svakako i većim poreskim prihodima koje bi država ubirala od te firme. Smatram da mora postojati liberalniji pristup u pogledu na novootvorena preduzeća kako je to u velikom broju naprednih zemalja, čime bi se firme osnažile i postale značajni poreski obveznici koji bi punili državnu kasu od svog rada, a ne samo na način kažnjavanja inspekcijskim organima usljed čega nam se mnoge firme zatvore prije nego se i otvore.


Imate pitanje za mene? Kontaktirajte me putem emaila:Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.