6. Nada Pilipović

Nada Pilipović je rođena 03.05.1964. godine u Zagrebu. 1988. godine završava Farmaceutski fakultet u Sarajevu, te je po zanimanju magistar farmacije. Nada ima preko 20 godina radnog iskustva u struci, a trenutno je direktor PZU APOTEKE LEKO, u Sarajevu. Člane je SDU-a od 2012. godine. Trenutno obnaša funkciju predsjednice Glavnog Odbora SDU BiH, te je takodjer predsjednica OO SDU BiH Novo Sarajevo.

Efikasnija i 100%-na zdravstvena zastita po svim nivoima za djecu do 18 godina, penzionere i najugrozenije kategorije stanovnistva, na način da se izvrši rekategorizacija svih korisnika zdravstvenih usluga, pri čemu bi zaposleni plaćali svoje usluge  a opet proporcionalno visini svojih primanja.

Revizija Esencijalne liste lijekova u kojoj će biti sadržani svi lijekovi za hronicne bolesnike u 100%-noj participaciji Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Revizija nametnutih i stetnih uvjeta poslovanja u zdravstvenom sektoru, sa posebnim osvrtom na apotekarsku djelatnost, promjena tih uvjeta poslovanja i monitoring nad sprovodivoscu i ekonomskom opravdanoscu tih uvjeta na polugodisnjem nivou, jer ukoliko drzava donese propisane uvjete poslovanja a koji u pomenutoj djelatnosti ne mogu pokriti sve troskove poslovanja u cjelosti niti obezbjediti primjerenu zaradu, ista je duzna razliku pokriti supsidijama.


Imate pitanje za mene? Kontaktirajte me putem emaila:Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.