6. Nada Pilipović

Nada Pilipović je rođena 03.05.1964. godine u Zagrebu. 1988. godine završava Farmaceutski fakultet u Sarajevu, te je po zanimanju magistar farmacije. Nada ima preko 20 godina radnog iskustva u struci, a trenutno je direktor PZU APOTEKE LEKO, u Sarajevu. Člane je SDU-a od 2012. godine. Trenutno obnaša funkciju predsjednice Glavnog Odbora SDU BiH, te je takodjer predsjednica OO SDU BiH Novo Sarajevo.

Nada Pilipović

Efikasnija i 100%-na zdravstvena zastita po svim nivoima za djecu do 18 godina, penzionere i najugrozenije kategorije stanovnistva, na način da se izvrši rekategorizacija svih korisnika zdravstvenih usluga, pri čemu bi zaposleni plaćali svoje usluge  a opet proporcionalno visini svojih primanja. Revizija Esencijalne liste lijekova u kojoj će biti sadržani svi lijekovi za hronicne bolesnike u 100%-noj participaciji Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Spašavanje likvidnosti komunalnih preduzeća i efikasnije funkcionisanje komunalne privrede moguće je jedino na sljedeći način: racionaliziranje infrastrukture komulanih preduzeca i njihovo spajanje u holding kompanije, koje će objedinjavati određene srodne komunalne djelatnosti. Svaki drugi način revitalizacije komunalnih preduzeća je neizvodiv i ugrozio bi ionako tešku materijalnu situaciju najugroženijih kategorija stanovništva.

Bez adekvatnog siurnosnog ambijenta u Bosni i Hercegovini, odnosno rješavanja pitanja korupcije i organiziranog kriminala nema ni stabilizacije ekonomije, ni novih ulaganja, ni rješavanja socijalnih problema, ni ustava, ni NATO-a ni EU ni bilo kakavog napretka, ničega osim zadržavanja statusa quo. U cilju suzbijanja ovih negativnih trendova hitno je potrebno oformiti ured za anonimno prijavljivanje svih oblika nepotizma i korupcije.

Uvodjenjem mjera stimulacije za novootvorene privredne subjekte u vidu olakšica kod zapošljavanja čime bi ojačali firme i doveli do prosperiteta što bi u konačnici dovelo do širenja kapaciteta preduzeća i otvaranjem novih radnih mjesta te svakako i većim poreskim prihodima koje bi država ubirala od te firme. Smatram da mora postojati liberalniji pristup u pogledu na novootvorena preduzeća kako je to u velikom broju naprednih zemalja, čime bi se firme osnažile i postale...


Imate pitanje za mene? Kontaktirajte me putem emaila:Zajedno za promjene - Pravi izbor

Predstavljamo listu kandidata Kantonalne organizacije Sarajevo Socijaldemokratske unije BiH. Na izbore u 2014. godini izlazimo u sklopu koalicije Zajedno za promjene. Okupili smo odgovorne i poštene ljude na jednom mjestu, i želimo da Vam predstavimo naše konkretne planove za poboljšanje ekonomske i društvene situacije u zemlji. Mi smo prva partija u Bosni i Hercegovini koja nudi svojim biračima da na osnovu definisanih politika i ponuđenih rješenja odaberu kandidate koji će ih najbolje predstavljati u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.